Jednorazowe naczynia ekologiczne z trzcin cukrowej - Sklep Contipack



https://www.contipack.pl/pl/c/Opakowania-jednorazowe/16

Wysoka jakość: Wyjątkowa odporność na wilgoć i temperaturę umożliwia stosowanie naczyń z trzciny cukrowej zarówno do dań zimnych jak i tych ciepłych. Odporne na temperatury do 100°C przez 30 min. Mają sztywną strukturę i neutralny wpływ na smak potraw, dlatego są idealną alternatywą zarówno dla naczyń plastikowych jak i tekturowych. Odpowiednie do stosowania w kuchenkach mikrofalowych i zamrażarkach. Posiadają odpowiednie certyfikaty dopuszczające je do kontaktu z żywnością. Ekologiczne i biodegradowalne: Nasze naczynia jednorazowe zrobione są z materiałów roślinnych: czystej trzciny cukrowej, która ulega w ciągu 90 dni 100% biodegradacji. Bezpieczne i nietoksyczne, bez powłoki chemicznej, bez substancji alergicznych, nie zawierają żadnej plastikowej ani woskowej powłoki.

Contipack spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
Przemysłowa 166
62-510 Konin
wielkopolskie
Tel.: 508 870 483
NIP: 6653025155
Otwarte:
Pon. - Pią. 8:00-16:00

2020 Wszelkie prawa zastrzeżone © - www.fundacjaestera.pl